2014. április 24., csütörtök

Pogácsás sajt

Hozzávalók:
liszt, tojás, vaj, reszelt sajt, köménymag, sütőpor, élesztő, só, cukor, víz

A hozzávalókat Julika receptje szerint kidolgozzuk. Én csak annyit tettem hozzá, hogy az élesztőn kívül került bele egy kis sütőpor is. (nem lehetett kiválogatni a lisztből) de nem rontotta el. Sőt!
Ezután kilisztezett deszkán kinyújtottam kb másfél ujjnyi vastagra,rácsokat vagdostam bele, majd kiszaggattam, megkentem felvert tojással, rászórtam a köménymagot,  és ebbe ragasztottam a maradék sajtot. És bizony sok maradék volt...    sütőpapírral bélelt tepsiben, előre melegített sütőbe tettem. 180 fokon 25 perc alatt készre sült.
Most meg forró, ezért leültem receptet írni, hogy hamarabb teljen az idő a kihűlésig.  Étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Csak utólag jöttem rá, mit is értettél pontosan "maradék" alatt:D Legközelebb gyakorlottabb leszek és beléje is teszek a sajtból.

    VálaszTörlés
  2. Jol neznek ki a pogik, de néha moss ablakot...

    VálaszTörlés
  3. Na nem azééé mondom, de itt minden nap esik, aztán ha megszárad ilyen lesz... Nem Te mondtad, hogy az ablak előtt fotózzak természetes fényben? Namerakkor minden látszik. Minden fotózás előtt meg nem akarom csiszatolni, mert nem az a kedvenc hobbim... :-)

    VálaszTörlés