2014. március 8., szombat

Rakott burgonya


Hozzávalók:
krumpli, tojás,
kolbász,
tejföl,
só,
sajt
és:
ÉTVÁGY

(arányok ízlés, és telhetetlenség szerint)


Megfőzöd a krumplit (burgonyát, földialmát, stb...) hajában. Megvárod míg kihűl. Addig megfőzöd a tojásokat is. (Én gyakran a burgonya közé teszem főni a tojásokat is. Így sem rossz.) Mindezt megszabadítod a héjától, és egy tojászszeletelővel felszeleteled. Egy szál kolbászt (lehetőleg minőségit) felszeletelsz. A jénai tál, vagy kistepsi alján egy kis bacont pirítasz, ezt egyenletesen elosztod, majd rápakolsz egy réteg borgonyaszeletet, majd tojásszeletet, erre kolbászkarikákat potyogtatsz. Só, tejföl, és jöhet az újabb burgonya, és tojás réteg, kolbi. Sózod, tejfölözöd, és ezt addig folytatod amíg az anyag el nem fogy. A tetejét megkened a maradék tejföllel. Ha nem maradt: így jártál. (Akkor bonts egy újat te kis béna!) Aztán megszórod reszelt sajttal, és betolod a sütőbe. Magas hőmérsékleten addig sütöd amíg a teteje megpirul, és az alján fortyog a lé... (de nem sok!)