2014. április 26., szombat

Vegyes vágott savanya

Mindenféle zöldséget (káposzta, sárgarépa, hagyma, mindenféle színű paprika, zöldparadicsom, uborka héjastól stb.) legyalulsz, ill. aprítasz, vagy reszelsz. Lehetőleg az ujjadat ne! Ezt egy edényben sóval, és fűszerekkel benyomkodod. (Ízlés szerint egészbors, babér, kömény stb) Öntesz rá ecetet. Tíz liternyi savanyához egy liter tíz százalékos borecetet. Vizet nem kell, mert a sótól elég levet ereszt amúgy is. Ízlés szerint cukrozhatod. Másnapig állni hagyod, majd jól kicsavarod, és üvegekbe rakod. Ha jól lenyomkodtad, akkor a saját leve elég lesz a felöntéshez. Hűtőben hónapokig eláll. Ha tovább akarod tartani, akkor ajánlom, hogy Kapros tartósítószert használj! Annak a tasakján pontos arányok is szerepelnek. Azzal két- három évig is harsogóan roppanós marad. És FINOM nagyon!

U.i.:
Ha nem vagy egy lusta dög, akkor előzőleg akár le is áztathatod a tavalyi címkét az üvegekről. Bár a lényegen nem sokat változtat az sem.


Na meg ezek sem az égből pottyantak ide.

De ez már egy másik történet.