2013. október 1., kedd

Krumplistészta gazdagon

Veszed azt a kis sertéshúst, nagyon apróra kockázod, és felteszed pörinek. (hagyma, só, bors, köménymag, édes, és csípős paprika) Ha lehet akkor csak a saját levében puhára főzöd. Ha kevés levet ad, akkor egy kicsi vízzel higítod. De éppen csak annyival, hogy amikor puha a hús, akkor a hússal megegyező mennyiségű, szintén apróra vágott burgonyát még meg tudd benne főzni, és utána ne maradjon lé. Illetve csak alig egy picike. Amikor a krumpli szétfőtt, akkor ezt az így kapott masszát jól összekevered a közben kifőzött tésztával. (Fajtája szabadon választható, de legjobb a friss házilag gyúrt tészta) Ha ügyes voltál, akkor egy különlegesen finom krumplistészta az eredmény!
Valami jó kis házi "savanya" illik hozzá! 
Ügyelj a krumplistésztatolvajokra, mert ha nem figyelsz, neked semmi nem marad! 
Jó étvágyat hozzá!