2017. március 20., hétfő

Rizskusz



Egy fazékban olajon indítva apróra vágott bacont pirítasz. Ebbe folyamatosan dobálod bele az eddig hűtőben felejtett zőccségeket. Ma én pl. sárgarépát, fehérrépát (paszternák) krumplit találtam. Fűszerezed. Ne kérdezd hogyan! Azzal amit te szeretsz. Amikor a zöldfélék is megpirultak kissé, akkor belekeversz rizst, (persze, hogy nyerset! Ne kérdezz hülyeségeket!) és kuszkuszt. Mielőtt végleg leragad önts bele annyi forróvizet ami éppen ellepi. Dobj bele egy húsleveskockát, hogy "lelke" legyen! Közepes láng fölött fedő alatt főzd meg (kb. 19 perc) közben néha kavargasd. (Persze, hogy addig leveheted a fedőt!  Haggyámááá!)
Az utolsó kavarás után ezt a lefedett fazekat tekerd konyharuhába, esetleg egy plédbe is, majd ezt a motyót dugd be az ágyneműtartóba a dunyhák-párnák közé. Mindaddig tartsd ott amíg tálalni kell!
Aztán egyéé! (Szó nélkül, mert magyar ember evés közben nem beszél.) Dicsérni ráérsz utána is.