2014. július 16., szerda

Sörsüni



Ez egy tipikusan éttermi "beetetés" kaja, ami az én éttermeimben anno "grátisz" volt fogyasztható. Ha beült egy társaság, és nem kértek enni mert "Csak sörözni jöttek", akkor egy tálkában ezt raktuk eléjük. Ingyen. A következmények mindenki számára kielégítőek voltak. Mert a vendégek elverték éhségüket, valamint nem üres gyomorra ittak, tehát tovább bírták. Ugyanakkor a sok bors, és a rengeteg só megtette hatását, és sűrűn kellett cserélgetni a söröshordót...
A vendéglátó (jelen esetben én) pedig örült az elégedett vendégeknek, és a megnövekedett bevételnek egyaránt.
Tehát a sörsüni készítése:

Egy tálban kikevertem sok tojással sok apróra reszelt nyers burgonyát, kb. feleannyi főtt törtburgonyát, rengeteg őrölt borsot, csípős paprikakrémet, és sót szórtam bele, és több fokhagymát zúztam hozzá. Annyi lisztet adtam hozzá, amennyit lazán felvett. Ezt az egészet hogy kenhető, de már éppen nem folyékony állagú legyen, jól összekevertem, és forró bő olajba (fritu) szaggattam sűrűn olajba mártogatott evőkanál segítségével. Olyan kis sündisznócska formájú gombóccá dagadtak mire kisültek. Lecsöpögtettem, tálba halmoztam, és JÓ ÉTVÁGYAT kívántam mellé. 
Nos ét, és "it" vágyat egyaránt gerjesztett.
Ajánlom otthoni kipróbálásra is, de FIGYELEM! 
A sört előre készítsétek ki hozzá!