2014. február 27., csütörtök

Sertéspaprikás




Jó kis disznózsírban megpárolom az apróravágott vöröshagymát ami kb. a hús tömegének egyharmada-fele. Szóval dobok bele rendesen. Az el nem ronthatja!
Azután belerakom a közben feldarabolt húst. (Ez lehet a sertésnek bármilyen része, én speciel a tarját kedvelem, mert ízletes és hamar puhul)
Rászórom a sót, borsot, kis "őrült" köményt, pirospaprikát, (kicsit többet mintha pörköltet készítenék) megkavarom, és fedő alatt főzöm lassú tűzön. A sótól a hús  annyi lét ereszt, ami bőven elég a főzéshez.
Amikor a hús megpuhult egy kis vizet (esetleg vörösbort, de azt inkább a szakács poharába) öntök alá, majd tejfölös habarással besűrítem.
Ma pl. a sürítéshez nem lisztet, hanem vargányalisztet használtam, Vendégeim csak azt érezték, hogy "hűdefinommivanbenne?"
Nokedlivel, esetleg sósburgonyával, ecetes uborkával tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése