2014. február 27., csütörtök

Főzött tök Anyuka módra


Tök, reszelő, kapor és egy kevés só. Ezeket főzd össze, és semmi mást ne tegyél bele! Az ecetet azért ne, mert ECET íze lesz tőle. A tejfölt azért ne, mert TEJFÖL íze lesz tőle és így tovább... A lényeg, hogy tök íze maradjon. Nem is értem. Akkor minek megfőzni? Mit kinlódok vele? Egyszerűbb lenne csak lelegelni mint a tehén a füvet, csak az még tejet is gyárt belőle... Szóval iszonyú sértő megjegyzést tettem rá. Azt találtam mondani, hogy ez így nem tökfőzelék, hanem FŐZÖTT TÖK. De sebaj! Majd a nyáron megbeszéljük ezt is! Kinek a paplan, kinek a papos...
Ja! És én legalább tálalás előtt a reszelőt kimenteném belőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése