2018. január 6., szombat

Becsinált. A leves. Hm!...

Ma csirkebecsinált levest főztem. Ugyan fogalmam sincs, hogy egy kajának hogy lehet ilyen idétlen nevet adni, de ismerve a magyar ember egyszerű észjárását, hát csak remélni tudom, hogy amikor ezt a nevet kapta, akkor ez a cselekedet még más jelentéssel bírt. Mert vizuális tájp lévén kettőt lépek hátra ijedtemben ha "látom" amint egy csirke felröppen fazék szélére, és a karima mögé pottyant egy egészségeset.
Szóval a leves:

Kell hozzá: (több hozzávaló)
     u.m.  Fazék a tűzhelyen, bele zsiradék, zöldség-répa-hagyma, petrezselyem zöldje, só, bors, citromlé, csirke, liszt, víz, tejföl, vagy tej ésatöbbi ésatöbbi. Van aki még lestyánt is tesz bele. pl.

Na ezeket a megfelelő módon egybefőzöd, és amikor kész, akkor van egy kiváló csirkebecsinált levesed. Nem mindegy a sorrend!
 Enjoy!