Főzz előző nap krumplit. Maradék sóskrumpli is megfelel. Lényeg, hogy hagyd kihűlni!
Egy tálban törd össze egy kevés vajjal, adj hozzá annyi lisztet amit lazán felvesz. Amikor a tészta összeállt, nyújtsd ki kb fél cm vastagra. Késsel vágd 6,5 X 6,5 cm -es négyzetekre. (lehet 6,6 is) Mindegyik négyzetre tegyél egy egynyolcadnyi, esetleg egyhatodnyi kajszibarackot. (A magja nélkül te kis ügyeske!) Szórd meg egy kis vancukkal. Ezután zárd, és gyúrd gombócokká, és lobogó vízben (egyszerre nem sokat) főzd ki. Akkor jó amikor feljön a víz tetejére, és még négy-öt percig főtt.
Amíg fő forró olajon pirítsd meg a morzsát. A végén tehetsz bele egy kis cukrot. Ne túl hamar, mert kőkemény karamelladarabkák képződhetnek benne, és azt nehéz fogyasztani. A megfőtt gombócokat forgasd bele a pirított morzsába, és tálalhatod. A tányéron még megszórhatod vaníliás cukorral. Meg is
eheted!
A felső kép a friss, az alsó a gyorsfagyasztott változat. Finom sajnos...