Megmondja majd a Vénember!
Meg biza!
Ha nincs semmim itthon, akkor ezt a gyorskaját készítem. Egyszerre gyors, finom, és laktató.
Arra született, hogy az összes maradéknak helye legyen belemben...
Tál. Beleütöm azt a két tojást, ami még maradt. Rászórok négy púpos kanál lisztet. Egy kevés olaj nem árt bele. Kb úgy két kanálnyi. Ha van itthon...
Aztán a só, és annyi tej (ha van, ha nincs akkor víz) AMENNYIVEL EGY A PALACSINTÁNÁL SŰRŰBB TÉSZTÁT TUDOK KEVERNI!
Ha van maradék kolbi. azt apróra kockázva belekeverem.
Sütés:
Serpenyő, bőven öntöm az olajat (itt meg kell jegyeznem, hogy tévhit az, hogy ha kevés olajban sütök, akkor nem lesz "tocsogós". Ha több olajban sütöm, azt jól felforrósítom és nem hűti le a tészta amikor beleöntöm. Így nem veszi fel az olajat!) és jól felforrósítom. Akkor jó, amikor elkezd füstölni az olaj.
Beleöntöm a tésztát. Egy öntet egy adag. Ezért annyit öntök, hogy a serpenyő alján legalább másfél centi vastag legyen. Jól átsütöm, megfordítom, itt is átsütöm, kiteszem egy tányérra és sajtot reszelek rá. Jó sokat (ha van otthon) Ha jól készítem, akkor egy olyan süti lesz a végeredmény, ami már- már hasonlít egy kicsit a pizzának a tésztájára.
Kecsapot is lehet rá loccsintani. Nem rontja el!
Fogyasztás:
késsel, villával ajánlom...
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése