Gondolomnyi lisztecskét megszórok egy kanál cukorral, egy csipet sóval és egy kávéskanálnyi sütőporral. Egy egész (de azért a héjából kifirdított!) tojással, és egy fél bögre tejjel összegyúrom. Kilisztezett deszkán kb. háromegészkéttized milliméter vékonyra kinyújtom, és a tetején szétterítem a tölteléket. A főzött töltelék tetején egy kb. fél centiméter vastag eperdzsem réteget képezek oly módon, hogy előbb ráhalmozom, majd gondosan, és egyenletesen szétterítem. Ezt az egész miskuranciát felcsavarom akár egy beiglit, kiszurkálom a tetejét villával, hogy a keletkező gőzök könnyen távozhassanak alkotásomból anélkül, hogy szétvetnék azt, sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőbe tolom. De előbb megkenem a tetejét egy felvert tojással (Ecset segítségével persze. Naná, hogy nem a tojást húzogatom rajta oda-vissza!)150 fokon hagyom 20 percig, majd felemelem a hőmérsékletet (na jó: felcsavarom) 200 fokra és még 8 percig sütöm. Akkor kész, amikor a teteje őzbarna. (Igen ŐZ! Menj ki az állatkertbe ha nem láttál még őzet!) Miután visszajöttél tedd ki rácsra kihűlni. Melegen ne próbálkozz a szeletelésével, mert úgysem fog sikerülni!
Látod? Ilyen ronda lesz, ha melegen torkoskodsz!
Én mondtam!
Töltelék:
darált mandula, őrölt mák, mazsola, porcukor.
Ezeket egy kevéske tejjel sűrűre főzöm állandó kevergetés mellett. Vagy alatt. Mindegy.
A végeredmény úgy néz ki mint a beigli. Vagy úgy mint a keltkalács. Pedig egyik sem!
Ez az EPRESMÁKOS!
Egyé! (az megnyugtat)
Képtelenség 8 perc alatt oda-vissza megjárni az állatkertet.
VálaszTörlésMit javasolsz?
A javaslatom mint fent: "Egyé! Az megnyugtat" Aztán ha megnyugodtál várj türelemmel. Ha akarod ha nem, az állatkert házhoz jön. Ha nem, kapcsold be a /TV-t! De ne a Spektrumot. Valami parlamenti közvetítést. Bár igaz, ott szamártól oroszlánig minden van, csak az a szelíd őz. Az fog hiányozni... (meg a ződ gyep)
VálaszTörlés