Ma egy olyan ételt készítettem, amit sütve, illetve főve egyaránt ajánlok mindenkinek.
A neve: Mákos batyu ill. mákos gombóc.
1.- Gyúrtam egy egyszerű kelttésztát. Kinyújtottam, négyzetekre vágtam, és máktöltelékkel töltöttem. Négy sarkát összenyomtam, lisztezett tepsibe raktam, megkentem felvert egész tojással. Közepesen meleg sütőben kisütöttem.
2.- Ugyanezt a négyzetes tésztát gombóccá gyúrtam, és lobogó bő vízben kifőztem. Fahéjas prézlibe forgattam, porcukorral, és tejföllel tálaltam.
Nyamm!
Tészta:
liszt, olvasztott margarin, cukor, vaniliás cukor, cukros tejben felfuttatott élesztő, csipet só, egy egész tojás.
Töltelék:
Tejet forraltam, abba szórtam az őrölt mákot, egy vaníliás cukrot, egy citrom reszelt héját, cukrot, és apróra vágott kandírozott narancshéjat. Felfőztem, és pihentettem.
Ugyanaz a tészta, ugyanaz a töltelék, és két teljesen más étel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése