Kell egy jókora hordó, amibe beledobálsz mindenféle sokéves lekvárt, érett gyümölcsöt, meg amit csak akarsz. Aztán felöntöd vízzel annyira, hogy egy mustmérő izével kb 19 fokos legyen az anyag. Ezt azután normál hőmérsékleten elforralod, egy nagyméretű kukta, esetleg egy régi tejeskanna valamint egy hűtő segítségével kétszer lepárolod. Nem nagy dolog. Ha szakszövegre vágysz, akkor ne ezt olvasgasd, hanem googleezd ki magadnak! Én is úgy tanultam. Olyan ez mint a bombakészítés, de olyat én nem akarok főzni. Szóval ha legalább kétszer lepároltad, akkor nincs is más dolgod mint visszahígítani 51 fokra. Ez a pálinka!
Én ezt egy nagy ballonban aszaltszilva ágyon pihentetni is szoktam még. Hogy-hogy meddig? Hát amíg bírom türelemmel. Aztán leöntöm a javát, a szilvákat leszűröm, a maradékot fele-fele arányban mézzel kutyulom. A mézes lé jó mindenre. Megfázás ellen, rossz hangulat ellen, meg ha fázol csak úgy... A szilva finom, de óvatosan, mert könnyen megfektet!
A pálinkát meg remélem nem kell bemutatnom!
Na jó munkát, jó szórakozást!
Ez jó. :-)
VálaszTörlésMit főzzek? Pálinkát...