2014. március 9., vasárnap

Ha farsang, akkor fánk!

Fél kiló(gramm) lisztet, cukros tejben felfuttatott élesztőt, két tojást, csipetnyi sót, három-négy kanálnyi olvasztott vajat összekutyulok egy tálban fakanállal, majd amikor már hólyagos, jól kigyúrom. Langyos helyen duplájára kelesztem. Ezután kilisztezett deszkán kinyújtom kb. egy cm vastagra, kettéhajtom, ismét kinyújtom, majd nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Ismét langyos helyen kelesztem kb harminc percig, majd serpenyőben forró olajon (nem sokon) kisütöm
Aszongyák, hogy az első oldalát fedő alatt kell, de én nem tudtam megkülönböztetni az elsőt a második oldaltól, tehát a fedőt elő sem vettem.
Ehető lett.


Porcukorral hintve, lekvárt csepegtetve rá az igazi.  (mert nem hamisítvány!)

2 megjegyzés:

  1. Szia Vénem!
    Ez most új, v. én viselkedek újszülöttként?
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint micsoda? A blog nem olyan régi. Ide mentettem át azokat a gondolataimat amiket a "rendes" morgásaimmal nem akartam árnyékolni, és a kajával kapcsolatosak. A fánkot ma délben sütöttem. Egészségedre!

      Törlés