Hiszik, és vallják, (lényeges, hogy hiszik, mert nem tudják) hogy mindez káros az egészségre. Régen minket is megpróbáltak átnevelni, hogy a sertészsír helyett fogyasszuk a nagyon "egészséges" margarint. Mára persze kiderült, hogy számos rákbetegség elsőszámu okozója. Rengeteg példát említhetnék erről, de most nem ez izgat. Manapság az ízfokozók elleni hadjárat aggaszt. Mert a szerencsétlen új generáció nem is sejti, hogy az elátkozott nátrium glutamát természetes formájában nagy mennyiségben van jelen pl. az érett paradicsomban (neszeneked szárított paradicsom, és kecsap!) jelen van minden fermentált élelmiszerben és italban, úgymint a különböző sajtokban, sörben, szója, és halszószokban stb. Szóval mindenben ami finom, vagy finomabbá teszi ételeinket. Komoly vizsgálatok megállapították, hogy az eredetileg tengeri hínárból kivont nátrium glutamát (keleten évezredek óta nagy mennyiségben fogyasztják) az egésszégre káros szintet csak akkor éri el, ha legalább napi 1,275 kg (!) mennyiséget viszünk be szervezetünkbe tiszta, kristályos minőségben!
Ugye ez lehetetlen? Akkor miért állítják olyan határozottan újdonsült étkezési "tanácsadóink" (leginkább ellenőrizhetetlen múltú gasztrobloggerek) hogy ártalmas?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése