2016. március 27., vasárnap

Tepsis csirkecombok Pipulka módra



Veszed azt a csirkét aminek csak sok-sok combja van. (lehet, hogy génhibás?) meg burgonyát (vagy krumplit) répaféléket, almát, paradicsomot, paprikát, meg mindenfélét amit szeretsz, pl. hagymát. (lehet vörös is)
Fogod azt a retró tepsit (nekem is ilyenek vannak, mert ezek a legjobbak!) kikened zsírral. Igen! Zsírral. Felejtsd el az étolajat ha jót akarsz! Lényeges, hogy lehetőleg semmiféle ártalmas marhaság nem kerülhet bele! Lehetőleg bio. Pl krumpli a kertből, még ha a pottyantós mellől is! Ha már mindenáron, akkor természetes zöldségmixet, amit abban a boltban lehet kapni... tudod! Abban ahol azokat a mindenféle egészséges hozzávalókat. You know!?!
Letakarod egy alufóliával, betolod a sütőbe úgy kb 189 Celsius fokra, és ott tartod addig, amíg jól átsül. Ez sokmindentől függ, de kb. 30-46 perc a sütési ideje első menetben. Aztán leveszed a fóliát, és még kb 9,5 perc ideig visszateszed, míg szép színt kap a teteje.
Tálalod, eszitek, és learatod a babérokat!  (az majd jó lesz egy jó krumplifőzelékbe a kolbászkoronák alá....)

Jó étvágyat hozzá!  (nyami!)

4 megjegyzés:

  1. Minő megtiszteltetés! :-D
    A víz kimaradt. Meg az is, hogy locsolgatod a zsírral, miután lejött a fólia. Ha már egészen pontosak akarunk lenni. Ja, és közben eszembe jutott, hogy a bio zöldségmixet a Dm-ben is lehet kapni. Amúgy az a tuod bolt a HerbaHáz. :-)

    VálaszTörlés
  2. 189 fokra? :O
    ajjaj, akkor ezzel bajban leszek, hogy állítom be ilyen pontosan :))
    ...és igen, ezek a retro tepsik a legjobbak a világon :) meg az a régi, a sparheltbe való, fekete...

    VálaszTörlés
  3. Legyél laza! 188 fok is elég lesz neki, de akkor kb egy perccel megnő a sütési idő! :-)

    VálaszTörlés
  4. Ja! És ha már a sütésnél tartunk! Pipulka eredeti receptjében ez egy óra. Az én sütőmben kevesebb. De ezt minden háziasszony pontosan tudja, hogy neki hogy dolgozik az a tűzhely.

    VálaszTörlés