2014. június 7., szombat

Saturday kitchen live

Egyik kedvenc hétvégi TV műsorom. Szombat délelőttönként megy. (nonem est omen)  Van egy állandó szakács, ő a műsor házigazdája, és mindig más meghívott vendég főz, mindig más vendégeknek. Körbeülik a konyhát, beszélgetnek, főzőcskéznek, jól megbeszélik, hogy éppen mit miért, illetve, hogy mit miért nem. Ma például csirkefalatok chilis-karamelles szószban, natúr sült padlizsánnal. Ez utóbbit csak megszurkálta, és rádobta a gázlángra. Amikor megrottyant kikaparta a belsejét, némi fűszerrel butítva a tányérra tette a többi cucc mellé. Közben hangzott el a következő mondat miközben éppen egy serpenyővel csapott agyon egy fej fokhagymát a deszkán:
-" Ezt a kaját a nők 75 százaléka szereti, mert gluténmentes, és ma a glutén közellenségnek számít. -  Ilyen a divatőrület. Holnap talán a gyümölcsök utálata lesz kötelező, nem tudom. - A többiek nem is tudják, hogy van glutén a világon. Ők boldogok, és jóltápláltak."
Nos kedves nők, a fenti gondolatokkal semmiképpen nem szeretnék bárkit is megbántani. Mindenesetre elgondolkoztató, ha egy mesterszakács szájából ilyesmi hangzik el.
Halkan kérdezem csak meg:
- És mi van a férfiakkal?

2 megjegyzés:

  1. Ó Natika! Ma érdekes napom volt. Itt van nálam egy gyermekkori barátnőm (volt kisiskolás osztálytársam) A reggelit én készítettem. Egyszerű szalonnás tojás volt sok kolbásszal, és szalámival. Aztán egész nem csavarogtunk. A magunkkal vitt kajákat sem ettük meg. Este ő főzött egy olasz specialitást. (tészta baconos paradicsomos mártással összeforgatva, és a tányéron megszórva parmezánnal) Isteni volt!
    Ma tehát nem főztem semmi különöset. De az ilyen napokat is szeretem!

    VálaszTörlés