2014. február 26., szerda

Vénember kedvence


Sat, 22 Oct 2011 15:26:11 +0100

6298853
Kb. 40 dkg. lisztből készíts egy jó lángostésztát. (Ugye nem kell leírnom, hogy hogyan?) Keverj a tésztába egy jó marék szárított zellerlevelet! Egye fene, lehet friss is...
Amíg ez kel valami langyos helyen, addig egy nagy sárgarépát, egy kb. ugyanakkora petrezselyemgyökeret, és egy közepes karalábét pucolj meg rendesen. Tegyél fel egy serpenyőt, abban dinsztelj meg egy nagyobb vöröshagymát (előbb aprítsd le te kis buta!) reszelj rá egy kis parmezánt, majd halmozd rá az aprított zöldségeket, és fedő alatt párold puhára!
Ezután egy kb 10 cm. hosszúságú finom fajta házikolbászkát apríts rá, majd újra fedd le úgy öt percre legalább. Az így elkészült tölteléket vagy nyomkodd össze, vagy turmixold le. Ez szabadonválasztott. Ezután a megkelt tésztát gyúrd át, majd szaggasd kb öt egyforma kupacba. Ezeket nyújtsd ki lángosméretűre, majd egyformán oszd szét a töltelék masszát, amibe előbb még keverhetsz egy kis feketeborsot, egy kis őrölt köményt, és egy kis gombaport. Ezeket a tészta egyik oldalára halmozod, majd a másik felét ráhajtod, és a széleket "összefonod" olyan "permenyi" formán.
Forró olajban süsd ki, majd tálaláskor friss kikevert tejföllel kend meg rendesen!
Jó étvágyat kívánok hozzá!

u.i.
Nem kell tejföllel elrontani ha nem vagy egy gurmann. Lehet mellé egy kis sajátfőzésű páleszt is tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése