2014. február 28., péntek

Vega



Régen figyelem, hogy mi a bajom a vegásokkal. 

Ma sem tudom. Csak azt, hogy valami nincsen rendben velük. Valami nem úgy működik bennük, ahogyan azt egy átlagember megszokta. 
Régebben jellemző volt, hogy ha egy társaságba vegás került, akkor azonnal térített. Legalábbis szeretett volna. Mára erről többnyire leszoktak szerencsére. Már megjegyzéseket sem tesznek mint pl. "hullatea" a húslevesre... 
És mégis, rengeteg nekifutásra sem tudtam megszeretni őket. 
Van bennük valami közös furcsaság. 
A gondolataik olyanok, mintha normálisak lennének, aztán kiderül, hogy valahol mélyen alapjukat veszítették s így már semmi értelme. 
De ők továbbra is hisznek benne. 
A vegások nem elégszenek meg étkezési különlegességükkel. Többnyire követi ezt az ezotéria, reiki, és egyéb áltudományos "butaság". 
És így már kezd róluk összeállni a kép! 
Mivel sehogyan sem tudják önmagukat kifejezni, ezért átvesznek jól hangzó eszméket, szokásokat, és azokat fantasztikus érzékkel magukéként tálalják környezetüknek. 
Ráadásul mindezt úgy teszik, hogy HISZNEK benne, hogy ez mind a saját véleményük, saját ötletük, és elhiszik, hogy ez nekik jó! 
Lelkük rajta! 
Megint Gonosz barátom jut eszembe róluk. 
Azt mondta: "A vegásokat elnézegetve azon gondolkozom, hogy azért lettek vegások mert hülyék, vagy attól lettek hülyék, hogy vegások. Mindenesetre egyetlen épet nem találni köztük" 
Tessék! Lehet megsértődni (de vigyázat, akkor lebuktok a titkolt vegátokkal!), vagy lehet vitatkozni! 
Én csak azt tudom és akarom hozzátenni, hogy: 
1.-  Tapasztalatom szerint mindenben ártalmas a végletesség. 
2.- A nagy IGAZSÁGOK tudói mind buták, de okosnak képzelik magukat. Ettől veszélyesek. 
3.- Szeretem a húst, mégis vannak olyan időszakok amikor hónapokig nem kívánom. Olyankor     kihagyom, de egy idő után ellenállhatatlan vágyat érzek egy nagy cupákra... 
4.- NEKEM VAN IGAZAM! 
Punktum! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése