2014. február 27., csütörtök

Rácsos-túrós



A tészta átmenet a linzer és a pite tésztája között. Tulajdonképpen mindegy milyen. A rács a lényeg.
A tésztát kétfelé veszem, a nagyobbik részt kinyújtom, és egy tepsibe fektetem. A túrót cukorral, tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, vaniliás cukorral és egy kis tejföllel kikeverem, igény szerint mazsolát is teszek bele, és elterítem a tésztán.
A maradék tésztából vékonyka csíkokat formázok, és a túró tetején rács alakzatban elhelyezem.
Kb 25-30 perc alatt 150 fokos sütőben kisütöm.
Ez az alap. Ezt szoktam ezerféleképpen variálni lekvárral, rumosmeggyel kenceficékkel...
Hízlal mint a franc, de ez is csak egy finomság ami árt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése