2014. február 28., péntek

Mártás



Ebben az esetben nem egy Mártával szennyezett valamiről, hanem egy ételféleségről lesz szó.
Spegetti magyarosan.
Végy három nagyobb karika Csabai házikolbászt. Vagdosd olyan apróra, amilyenre csak bírod .
Egy serpenyőbe kevés oliva olajon fonnyassz meg egy közepes méretű vöröshagymát (Ne egybe te bohó! Apróra vágva!)
Dobd bele a kolbidarabkákat.
Apríts hozzá zöldpaprikát, paradicsomot kedved szerint.
Folyamatos rázás, vagy kevergetés mellett pirítsd le, majd reszelj rá kb. öt dkg. trappista sajtot. Ha van otthon, tehetsz bele egy kevéske "kecsapot" is, de ezt csak módjával, mert különben "Meki" íze lesz az egésznek.
Keverd el egy- másfél dl. tejföllel, majd keverj hozzá egy kis oregano-t. Ezzel épp csak felforralod, és kész a mártás.
Főzz ki bő lobogó sós vízben tetszés szerinti (fejenként 8-9 dkg.) száraztésztát. Jelen esetben spagettit.
Úgy tudhatod, hogy mikor kész, hogy egy villával vegyél ki egy szálat. Ha sikerül, akkor még főzd néhány percig. Akkor jó a tészta, ha már nem marad a villán, és még nem marad a villán. Ha túlfőzöd, megit ott csüng rajta valami ázalag.....
Szűrd egy nagy tálba, öntsd rá a mártást, jól forgasd át, és azonnal tálald!
 
Ugyanez gazdagon:
Még tálaláskor reszelj rá sajtot. De a sajt ebben az esetben a parmezánnal kezdődik, és ott is ér véget. Mást inkább ne...
Jó étvágyat kívánok hozzá!
u.i.
Aki nem ül azonnal az asztalhoz, azt neveld meg!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése