2014. február 27., csütörtök

Krumplikaja





Három- négy közepes méretű krumplit hajában megfőzők. Amikor kihűlt összetöröm és kettészedem.
Az egyik kupacot liszttel, egy kevés sütőporral, csipetnyi sóval, és kis vízzel összegyúrom. Kemény tésztát készítek. Ezt kicsit kinyújtom, csíkokra, majd a csíkokat kb egycentis darabokra vágom egy lisztezett késsel. A darabokat nudlivá sodrom.
Én úgy szeretem, ha nagy a nudli.
Bő sós vízben kifőzöm.
Közben egy serpenyőben hagymát pirítok, sóval, borssal, és pirospaprikával fűszerezem.
A kifőzött és összetört krumpli másik felét belekeverem.
Az egész masszát a közben kifőtt, és leszűrt nudlihoz kavarom.
Lényegében olyan, mint ha krumplistészta lenne, de krumplinudlival.
Nagyon finom!

Van egy sznob változata is. Ebbe a pirított hagymára egy maréknyi aprított csabai kolbászkát, vagy hasonló finomságot teszünk.
Én ma ezt a sznob változatot készítettem. Csabaival, és olasz felvágott darabkákkal. Sajt sem rontja el!
Azért sznob, mert az a neve, hogy "Krumplikaja GAZDAGON"
Te is ezt választod?
Te mire vágsz fel?

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése